Bestelbus beveiliging, minder kans op diefstal en inbraak

Voor veel ondernemers is hun bestelbus onmisbaar. Ze rijden ermee naar hun werk en vervoeren hun spullen ermee, zoals gereedschap, om hun werk uit te kunnen voeren. Helaas komt het vaak voor dat bestelbussen doelwit zijn van dieven. 

Met als gevolg dat bestelbussen vaak worden gestolen of dat de deuren worden opengebroken en de laadruimte wordt leeggeroofd. Bestelbus beveiliging is dus een absolute must. In dit blog vertellen we je wat je kunt doen om de kans op diefstal en inbraak te verkleinen.

Installeer extra sloten

Eén van de beste dingen die je kunt doen om je bestelbus te beveiligen, is het installeren van extra sloten. Concreet is het aan te raden om in ieder geval de volgende 3 sloten te installeren:

OBD slot

Met een OBD slot beveilig je de OBD stekker van je bestelbus. En dat is nodig, want via de OBD stekker kunnen hackers de software van je bestelbus uitlezen en nieuwe sleutels inleren. Vervolgens rijden ze zonder moeite met je bestelbus weg. 

Een OBD slot kapselt de OBD stekker van je bus in, waardoor de toegang tot de stekker wordt geblokkeerd. Geen zorgen, met een sleutel kun je het slot weer openen, zodat er bijvoorbeeld onderhoud kan worden gepleegd.

Versnellingsbakslot

Met een versnellingsbakslot blokkeer je de versnellingspook, waardoor het zeer lastig wordt voor dieven om er met je bestelbus vandoor te gaan. Het slot voor de versnellingsbak wordt geactiveerd door het slot op slot te draaien en de sleutel te verwijderen. 

Met de sleutel in je hand weet je dus dat je het slot op slot hebt gezet. Als je gaat rijden ontgrendel je het versnellingsbakslot met de sleutel, klap je de sleutel om zodat hij niet bij knie in de weg zit en kun je op pad gaan.

Motorkapslot

Vanuit de fabriek worden bestelbussen met een motorkapslot uitgerust dat niet heel sterk is. Het gevolg is dat het relatief eenvoudig is om de motorkap open te breken en de waardevolle onderdelen te stelen. Denk bijvoorbeeld aan de accu. 

Een extra slot voor de motorkap is daarom belangrijk. Als dieven het slot uit de fabriek hebben opengebroken blokkeert het tweede (veel sterkere) motorkapslot het verder openen van de motorkap.

Alarmsystemen

Wanneer dieven zien dat je bestelbus met een alarmsysteem is beveiligd, is de kans groot dat ze jouw bestelbus met rust laten. Het installeren van een alarmsysteem is daarom eigenlijk een must. 

Maar wanneer je geen alarmsysteem in je bestelbus hebt en je ook de financiële middelen op dit moment niet hebt om een systeem te laten installeren, kun je toch gebruik maken van het afschrikwekkende effect van een alarmsysteem. Er zijn namelijk losse rode ledlampjes op de markt verkrijgbaar die je op het dashboard kunnen monteren, waardoor het lijkt alsof je bestelbus is uitgerust met een alarmsysteem. Ideaal!

Voertuig volgsystemen

Voertuig volgsystemen zijn de perfecte manieren om ervoor te zorgen dat je altijd weet waar je bestelbus zich bevindt. Het wordt daardoor een stuk makkelijker om bij diefstal je bestelbus terug te vinden. Als je dus over het budget beschikt is het de overweging waard om een volgsysteem in je bestelbus te laten installeren.

Vul dit artikel aan

Zoals je hebt kunnen lezen kun je van alles doen om de beveiliging van je bestelbus te verbeteren. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je dit artikel leest en denkt “hey, ik heb nog een andere tip die niet in dit artikel staat”. Als dat zo is neem dan even contact met ons op. We plaatsen je tip graag bij dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *