Bevorderen van Veiligheid In Het Verkeer

In Nederland zijn we er maar druk mee, we gaan van hot naar her. Dit gebeurt op de fiets, in de auto, op de step, met het OV, ga zo maar door. De infrastructuur in Nederland is redelijk op orde, maar met bijna zeventien miljoen mensen die elke dag op pad gaan, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Niemand wil zich bevinden in een gevaarlijke verkeerssituatie en er zijn een aantal dingen die je kan doen om deze te voorkomen. Sommige dingen liggen voor de hand en anderen zullen een verrassing zijn.

Onveilige situaties 

Er zijn een aantal situaties die ongelukken veroorzaken. Onder andere alcohol of eten achter het stuur is gevaarlijk, maar ook te veel bezig zijn met de mensen achter je. Het is makkelijk op die manier de mensen voor je te vergeten. Een andere afleiding, de telefoon, is wel bekend en zeker een afrader. Tot slot verwacht je het misschien niet, maar ook een gevaarlijke situatie is het wisselen van radiozender. In de auto zitten en niet tevreden zijn met de muziek een veel voorkomend probleem. Aangezien auto’s tegenwoordig ook touchscreens bevatten in het dashboard, is het erg makkelijk je telefoon te koppelen aan de auto en dan je eigen playlist aan te zetten.

Grote voertuigen

Naast auto’s en fietsen zijn er ook grotere voertuigen op de weg. Niet al deze voertuigen kunnen alles zien. Als je hoog in de cabine van een vrachtwagen zit, hebben we natuurlijk de welbekende dode hoek. Niet alleen de dode hoek is hier gevaarlijk, maar ook voor en achter het voertuig. Zorg er dus voor dat je voor grote voertuigen als vrachtwagens of industrie machines goed zichtbaar bent. Voor de zekerheid kan je contact maken met de bestuurder en even zwaaien, zo ontstaan er zo min mogelijk misverstanden. 

Oplossing

Net werd er al gezegd dat het te lang achterom kijken erg gevaarlijk kan zijn binnen het verkeer. Dit in combinatie met grote voertuigen voor wie het sowieso al lastig is om om te kijken, kan niet alleen gevaarlijk voelen voor de andere weggebruikers, maar ook bij de chauffeur. Een goede oplossing voor dit is een achteruitrijcamera. Sommigen van deze zijn gespecialiseerd in grote voertuigen. Een voorbeeld van een camera is  een waeco achteruitrijcamera. Je kan ervoor kiezen deze te laten installeren. Een achteruitrijcamera set kopen is ook een optie en deze zelf te monteren op je voertuig. Al met al verbeteren camera’s en monitoren de veiligheid binnen het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *