Waar opletten bij het kopen van een tweedehands Peugeot?

Vandaag de dag kopen we in Nederland nog steeds vaker een tweedehandsauto dan een nieuwe. Dit heeft tal van redenen. Het kopen van een nieuwe auto brengt veel meer kosten met zich mee dan een tweedehands auto. Jongeren kopen ook steeds minder snel een nieuwe auto, omdat ze in de stad wonen en daar gebruik maken van andere vervoersmiddelen. En auto’s gaan vandaag de dag gewoon veel langer mee. Hierdoor is het geen probleem om voor een tweedehands Peugeot te gaan in plaats van een nieuwe. Maar voordat je over gaat tot aanschaf is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

Maak een proefrit
Een auto kan er op het eerste oog natuurlijk goed uit zien, maar hoe hij rijdt is natuurlijk nog veel belangrijker. Maak daarom ten alle tijden een proefrit over verschillende soorten wegen. Door even over de snelweg en een hobbelweg te rijden ontdek je pas echt hoe een auto rijdt en of alles nog goed werkt. Vergeet ook niet een aankoopkeuring uit te laten voeren.

Let op de autolak
Let op de autolak, omdat dit vaak iets zegt over de staat van de auto. Het hebben van kleurafwijkingen of oneffenheden kan iets zeggen over de geschiedenis van de auto. Dit zijn soms aanwijzingen van niet vermelde schade. Ook kan de lak flink beschadigd zijn door het weer, zoals hagel en regen.

Controleer de kilometerstand

Zijn er onderhoudsboekjes aanwezig? En staat hierin de juiste kilometerstand vermeld? En zijn de reparaties op logische en de juiste momenten uitgevoerd? Daarnaast kun je de kilometerstand controleren bij de Nationale Auto Pas (NAP) voor een klein bedrag. Bij het kopen van de tweedehands auto is het slim om de kilometerstand op te laten nemen in de koopovereenkomst. Mocht de stand dan toch niet kloppen, dan kun je het probleem bij de verkoper terugleggen.

Waar kopen?

Er zijn tal van autobedrijven die tweedehands auto’s verkopen. Maar het beste is om een auto te kopen van een bedrijf die aangesloten is bij de BOVAG. Bij dit soort bedrijven heb je meer garantie en service dan wanneer je het van een autohandelaar of particulier koopt. Mocht je auto gebreken vertonen dan kun je de gemaakte kosten gemakkelijker verhalen op een bedrijf die aangesloten is bij BOVAG. Maar let op, BOVAG-garantie geldt pas vanaf 4500 euro. Verder kun je vandaag de dag ook je auto veilig online kopen. Het voordeel is dat je bij het online kopen van een auto geen tussenkomst van de dealer hebt. Hierdoor ben je voordeliger uit.

Meer weten?

Ben je overtuigd dat je beter een tweedehands auto kunt kopen? Of sta je al op het punt om een gebruikte auto te kopen? Probeer dan voordat je het daadwerkelijk koopt eerst alles te weten over de occasion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *