Vijf interessante feitjes over Lamborghini

Vijf interessante feitjes over Lamborghini

Je bent of een liefhebber, of je hebt er een hekel aan. Supercars en Hypercars van het exclusieve automerk Lamborghini. Voor de liefhebbers hebben we goed nieuws. In deze blog staan een aantal interessante feitjes over het automerk. Veel leesplezier!

  1. Lamborghini heeft nooit meegedaan aan races

Verassing? Het is echt waar. Een van de bekendste exclusieve auto producenten heeft nooit meegedaan aan racecompetities. De reden hiervoor is dat Feruccio Lamborghini het niet waard vond en beredeneerde dat het te een loze investering zou zijn waaruit geen winst zou komen.

  1. De Urus de eerste SUV van Lamborghini? Nee

Veel mensen denken dat de Urus de eerste SUV van Lamborghini was. Dat is niet waar. Van 1986 tot 1993 werd de Lamborghini LM002 geproduceerd. Deze exclusieve auto liep erg ver voor op zijn concurrentie. Lamborghini heeft snelheid met luxe en offroad vaardigheden erg goed gecombineerd. Er zijn slechts 301 stuks van verkocht en de reden dat het er zo weinig waren is voor alsnog onbekend.

  1. De eerste Lamborghini

Lamborghini is al langer bezig met auto’s maken dan u denkt. In 1963 werd de eerste auto van het merk op de markt gebracht. Deze auto was erg speciaal en had een enorm hoge topsnelheid voor zijn tijdperk. 280 km/u kon de exclusieve wagen behalen! Hiermee was het ook de snelste straat legale auto van die tijd.

  1. Lamborghini is geen eigen baas!

Het bedrijf Lamborghini werd in 1998 overgenomen door Volkswagen om het merk niet failliet te laten gaan. Sindsdien is het exclusieve automerk nog steeds onder Volkswagen en dat zal waarschijnlijk ook nog wel een tijdje zo blijven.

  1. Lamborghini als politie auto?

In de Verenigde Arabische Emiraten hebben ze geld teveel dus hebben ze Lamborghini’s als politie auto’s. Weg rijden voor de politie in uw Golf GTI heeft daar dus niet zoveel zin.

Mocht u een exclusieve auto kopen, kijk dan eens rond bij DBS Automotive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *