Kwetsbaar in het verkeer

In het verkeer heb je veel verschillende voertuigen, waarbij je ook elk niveau hebt, als je gaat kijken naar de kwetsbaarheid. De meest kwetsbare voertuigen in het verkeer zijn fietsers. Auto’s kunnen ze vaak over het hoofd zien en hierbij gebeuren dan ook jaarlijks veel ongelukken. In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Gevoelig bij ongelukken

Het aantal ongelukken in het verkeer neemt de laatste jaren steeds toe. Het kan komen door verschillende oorzaken. Mensen zijn in het verkeer namelijk niet alleen bezig met het verkeer, maar ook met allerlei andere zaken. Omdat mensen zo druk zijn en zich daardoor niet genoeg focussen op het verkeer, is het dan ook niet te voorkomen, dat er auto ongelukken gebeuren. Fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer, daarbij zitten de ongelukken vaak in een klein hoekje. Auto’s kunnen fietsers gemakkelijk over het hoofd zien en daarbij is de fietser meestal niet de schuldige. Bij auto’s is er ook vaak sprake van schade aan de auto en minder schade op lichamelijk gebied. Daarentegen bij fietsers, want daar is juist de schade in de meeste gevallen ook lichamelijk. Je hebt als fietser dan ook geen pantser om je heen, zoals bij een auto, dat maakt je al automatisch meer kwetsbaar. Omdat je als fietsen ook een andere snelheid hebt als motorvoertuigen, raak je dan ook meer betrokken bij een ongeluk. Als je als fietser lichamelijke schade hebt overgehouden, dient de schuldige dit ook te vergoeden. Hij of zij kan hier mee eens zijn, maar het kan ook zo zijn dat hij of zij hier het totaal niet mee eens is. In de meeste gevallen krijgt de fietser toch gelijk, omdat hij of zij het meest kwetsbaar is in het verkeer.

Ben je als schuldige van een ongeval het er niet mee eens? En wil je graag een letselschadebureau inschakelen? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://www.juridischbureauletselschade.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *