Auto huren zonder creditcard

Je wilt een auto huren omdat je op vakantie gaat, nieuwe meubels wilt aanschaffen of een weekendje weg wilt. Een auto huren kan bij veel grote verhuurbedrijven alleen met een creditcard. Zeker als je een huurauto van te voren wilt reserveren. De enige kanttekening is dat je geen creditcard hebt. Dit kan soms lastig zijn, maar gelukkig is een auto huren zonder creditcard tegenwoordig niet altijd een probleem meer. Hierdoor ben je niet verplicht om met het openbare vervoer te gaan.

Waarom een creditcard

Bij veel verhuurbedrijven kan je uitsluitend betalen met creditcard. Dit komt omdat je met een creditcard een pre-autorisatie, oftewel een reservering kan uitvoeren.  Dit wordt in het Engels deposit genoemd. Deze zogenoemde reservering bestaat uit de huurprijs van de auto en uit een waarborgsom. De waarborgsom is de garantie voor de verhuurder dat bepaalde kosten zijn gedekt. Via deze reservering wordt er slechts gekeken of er voldoende bestedingsruimte is. Na het inleveren van de huurauto wordt de reservering omgezet in een betaling. De prijs van de waarborgsom verschilt per verhuurbedrijf. Vaak is dit een vast bedrag. Wanneer er schade is aan de huurauto die valt onder het eigen risico van de huurder kan dit met de creditcard gemakkelijk worden afgetrokken. Ook verkeersboetes, brandstofkosten als de auto niet wordt ingeleverd met een volle tank of het te laat inleveren van de auto kunnen verrekend worden met de waarborgsom. Het huren met een creditcard geeft een verhuurbedrijf dus een stukje zekerheid.

Betalen met de pinpas

Nu we weten waarom er veelal wordt gevraagd om een betaling met creditcard, is het tijd om de alternatieven te bespreken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat een prepaid creditcard vaak geen alternatief is. Dit komt omdat een autoverhuur bedrijf op een prepaid creditcard geen waarborgsom kan reserveren. Wel komt er binnenkort de mogelijkheid in Nederland te betalen met een non-declining prepaid card. Hier moeten we echter nog even geduld mee hebben.

Een alternatief voor de creditcard is betalen met een pinpas. Zeker in Nederland hebben meer mensen een pinpas dan een creditcard. Dit is een reden waarom het bij steeds meer autoverhuur bedrijven mogelijk is om met de pinpas te betalen. Hierbij dient de pinpas op je eigen naam te staan en moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een geldig paspoort of id-kaart.

Betalen met iDEAL

Sinds de komst van iDEAL is het steeds vaker mogelijk om een auto te huren via deze betaalmethode. Hierdoor kan je een eenvoudig online een auto reserveren.

Betalen met contant geld

Het afgeven van content geld is ook vaak mogelijk. Echter dien je dan naar de autoverhuur te gaan om een reservering te maken. Het voordeel van iDEAL of betaling met pinpas is dat dit eenvoudig online kunt doen. Als je in de buurt woont van het bedrijf is het natuurlijk geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *