5 redenen om jouw Peugeot 206 verzekering te checken

Een autoverzekeringen vergelijken is meestal iets wat u doet wanneer u een nieuwe Peugeot 206 aanschaft. Natuurlijk is dit een prima moment om opzoek te gaan naar een autoverzekering die bij uw budget en uw nieuwe Peugeot past. U kunt echter op meerdere momenten geld besparen door uw autoverzekering opnieuw onder de loep te nemen. In dit artikel hebben wij alvast vijf momenten op een rij gezet waarop het in ieder geval verstandig is om de verzekering voor uw Peugeot 206 opnieuw te vergelijken.

 

#1 Als uw verzekering afloopt

Wanneer u een jaar verzekerd bent geweest zonder een schade te melden, betekent dit dat u in een nieuwe trede van uw bonus-malusregeling terecht zult komen. De hoogte van deze bonus is per autoverzekering verschillend, dit verschil kan aardig oplopen, waardoor het oversluiten van uw polis u een aardig besparing op kan leveren.

 

#2 Wanneer de waarde van uw auto sterk is gedaald

Uw Peugeot 206 wordt (helaas) iedere dag minder geld waard. De vergoeding die u ontvangt vanuit uw verzekering wanneer u auto Total loss wordt verklaard zakt hierdoor automatisch mee. Het is daarom verstandig op een vast moment per jaar te controleren het voor u nog financieel aantrekkelijk is om uw auto all risk te verzekeren.

 

#3 Wanneer u minder kilometers maakt

Bent u minder kilometers gaan rijden? Bijvoorbeeld omdat u veranderd bent van werkgever?

Vergeet dan niet te controleren of uw verzekeringsmaatschappij rekening houdt met het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Bij sommige verzekeraars betaalt u namelijk minder wanneer u minder vaak/lang gebruik maakt van uw auto.

 

#4 Wanneer u verandert van woonplaats

Uw autoverzekering is misschien niet het eerste waar u aan denkt tijdens een verhuizing.

Wanneer de verhuisdozen echter zijn uitgepakt is het een goed moment om uw autoverzekering opnieuw te vergelijken of om te zetten. Verzekeringsmaatschappijen hanteren namelijk verschillende tarieven per woonplaats of regio. Bent u naar een stad verhuist? Dan is de kans aanwezig dat u meer premie zult gaan betalen, wanneer u echter vanuit de stad naar een dorp verhuist kan het financieel aantrekkelijk zijn om uw verzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk hiervan op de hoogte te stellen.

 

#5 Voordat u een nieuwe auto aanschaft

Wanneer u een nieuwe Peugeot aanschaft is het vanzelfsprekend dat u verschillende autoverzekeringen vergelijkt. Het kan echter verstandig zijn alvast verzekeringen te vergelijken tijdens uw zoektocht naar een nieuwe 206. Hierdoor bent u van te voren op de hoogte van de kosten die uw nieuwe auto met zich mee brengt. De hoogte van uw nieuwe verzekering kan wellicht een rol spelen bij de keuze van uw nieuwe auto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *