Wat is AdBlue en waar dient het voor?

AdBlue is een mengsel van gedemineraliseerd water en zuiver ureum. Dit mengsel zorgt dat de dieselmotor geen gevaarlijk stoffen uitstoot. Een dieselmotor stoot namelijk een hoop gevaarlijke stoffen en gassen uit. AdBlue zorgt ervoor dat deze gassen en stoffen niet schadelijk zijn voor mensen en het milieu.

AdBlue wordt in niet bij elke dieselmotor toegepast. Je komt AdBlue tegen bijvoorbeeld vrachtwagens, schepen en tractoren. Ook vind je AdBlue in de wat zwaardere bedrijfsauto`s en verschillende personenauto`s. Sinds 2014 wordt AdBlue standaard op een personenauto met dieselmotor geleverd.

AdBlue

Bijvullen AdBlue

AdBlue moet eens in de zoveel tijd bijgevuld worden. Je krijgt vanzelf een melding op het dashboard wanneer dit is. Je kunt zelf AdBlue bijvullen of je kunt het laten doen bij je garage. Het is belangrijk dat je dit tijdig bijvult. Als je niet of te laat je AdBlue bijvult heeft dit gevolgen.

Allereerst is het natuurlijk slecht voor het milieu en de mensen om je heen. Maar daarnaast kan het ook zo zijn dat je auto niet meer start. Het is ook belangrijk om je AdBlue pas bij te vullen als je een melding hiervan krijgt. Als het reservoir te vol raakt gaat de AdBlue kristalliseren in de vulhals met alle gevolgen van dien. Vaak kun je je AdBlue bijvullen naast de tankdop waar je je diesel tankt. Je kunt dit herkennen aan de blauwe tankdop. Vrachtwagens kunnen AdBlue ook bij de wat grotere tankstations tanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *